donderdag 1 juli 2010

Noodkreet

Help! Help! Damzel in distress! Won’t anyone please save me?

In vroeger tijden de normaalste zaak van de wereld. Er was iets mis, een bevallige dame raakte in paniek en prompt kwam een heldhaftige kerel haar redden van het kwaad. Waarbij hij haar optilde, zij haar armen om zijn hals sloeg en ze de ondergaande zon tegemoet gingen. Daarbij maakte het niet uit of dat kwaad nou in de vorm kwam van een enge gluiperd of een muis. Een vrouw werd gered uit enge situaties. Daar deed niemand moeilijk over, zo ging dat eenmaal.

Welkom dan nu in 2010. Sinds de Middeleeuwen zijn vrouwen erg geëmancipeerd geworden. We hebben stemrecht, staan niet langer standaard onder curatele en mogen een mening hebben. Iets wat ik als zelfstandige, ambitieuze vrouw koester. Ben nogal van het zelluf doen. En ja ik ben me er heel goed van bewust dat dat voor heel veel vrouwen op deze wereld niet geldt maar dat staat hier nu niet ter discussie.

My point being: Tegenwoordig hoeven vrouwen minder gered te worden, ze lossen het zelf wel op. We zijn gematigd heldhaftig geworden: zetten een muizenval neer, vangen zelf de spin met de stofzuiger of hebben zon rubber doekje om zelf ons potje appelmoes open te maken. Maar laten we eerlijk zijn, soms is er gewoon een man nodig om iets op te lossen. Een koene ridder die op zijn strijdros springt en je meeneemt naar veiligheid.

En de tijd is hier voor een noodkreet: Wij vrouwen moeten namelijk nodig gered worden! Er heerst een pandemie. Vraag uit het publiek: Nicole vertel dan, wat is er volgens jou mis?

Nou er is in mijn optiek iets serieus mis met de mannen. Nee niet gelijk roepen, laat me even uitpraten. Ik vermoed namelijk een wereldwijd complot waardoor de echte mannen van deze wereld verdwijnen. Denk dat ik eruit ben: Changelings! Je weet wel. Wisselkinderen. Kinderen worden uit de wieg gestolen door kwaadaardige kobolden die het kindje zo mooi vonden en hun eigen gedrochtje terug in de wieg leggen. Moeders merken het toch niet, ze vinden hun eigen kind toch altijd het mooiste, hoe afstotelijk het kind ook is. Als de kat ernaar begint te blazen wordt de kat simpelweg naar buiten gedaan. Het is dan de kat die geen smaak heeft.

Maar zo’n kind groeit op en mengt zich zo langzaam in de maatschappij. En naarmate de jaren verstrijken beginnen de verschillen op te vallen. Deze jongens hijsen zich veelal in vrouwelijkere kleding. Skinny Jeans, strakke Tshirts, sjaaltjes. Ook staan zij langer voor de spiegel dan hun vriendin en besteden ze verdacht veel tijd aan hun haar. Sommigen gebruiken zelfs make-up en nagellak. Dit fenomeen kennen wij tegenwoordig als metrosexualiteit, en het maakt een opmars.

Nu weet je hoe het komt dat er zoveel single dames zijn, omdat ze maar niet de leuke vent kunnen vinden waar ze naar verlangen. We moeten ons hier tegen wapenen en omdat deze changelings een oud fenomeen is moeten wij het bestrijden met een oude methode. We moeten ons laten redden.

Dus ECHTE mannen, waar zijn jullie toch gebleven? Die lekkere, stoere ruige types, de brede brandweermannen, de koene ridders met een gouden hart. Kom ons helpen, werp ons over je schouder en breng ons vrouwen in veiligheid!

©Nicole de Geus 01-07-2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten